Oracle brengt publieke cloud tot achter de bedrijfsfirewall

. © Guy Kindermans
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Oracle lanceert een reeks nieuwe diensten die de publieke cloud als het ware naar je bedrijfsomgeving brengen. Cloud at Customer biedt voordelen als flexibiliteit, eenvoud, schaalbaarheid en betalen op abonnementsbasis vanuit het eigen datacenter.

Oracle zou naar eigen zeggen de eerste grote technologieboer zijn die een on-premise stack aanbiedt die volledig compatibel is met de (Oracle) cloud.

Aangezien de Cloud at Customer-software naadloos aansluit bij de Oracle cloud is hij voor verschillende doeleinden inzetbaar, denk maar aan disaster recovery, elastic compute, block storage, ontwikkeling en testen, het migreren van workloads op basis van lift-and-shift en DevOps op basis van een enkele API en scripting-toolkit.

“Het komt er op neer dat we een cloudmachine naar je bedrijfsomgeving brengen die een replica is van wat we voor onze publieke cloud-infrastructuur gebruiken”, verduidelijkt vp van het Oracle Cloud Platform Amit Zavery. “Klanten krijgen dus zowel infrastructuur, databases als clouddiensten achter hun firewall.”

Door de Oracle cloud in het eigen datacenter uit te rollen behoudt een organisatie in theorie de controle over haar eigen data, en kan ze voldoen aan de eisen op het gebied van data-integriteit en geografische opslaglocatie.

Voorts kan een gebruiker zijn workloads verdelen over de on premise omgeving en de public cloud binnen een identieke omgeving met dezelfde toolsets en API’s.

OpenStack

Ook Microsoft zou aan een gelijkaardig aanbod werken (‘Azure Stack’), en er zijn natuurlijk al meerdere configuraties van OpenStack-gebaseerde cloudconfiguraties beschikbaar (Cisco, Rackspace, …) die on premise gehost en gemanaged kunnen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content