Oracle en HP Belgium vangen Europese miljoenen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Zowel de Belgische afdeling van Oracle als die van HP sleepte onlangs een mooi contract in de wacht bij het directoraat-generaal Informatica (DIGIT) van de Europese Commissie.

Zowel de Belgische afdeling van Oracle als die van HP sleepte onlangs een mooi contract in de wacht bij het directoraat-generaal Informatica (DIGIT) van de Europese Commissie. Oracle Belgium levert (andermaal) licenties voor het gebruik van de software, en staat ook in voor het onderhoud en gespecialiseerde it-diensten. Het gaat om een contract met een geraamde waarde van bijna 97 miljoen euro.

HP Belgium mag zich dan weer op de borst kloppen met de gunning van het ‘Mainframe Data Servers MDS III’ contract. HP haalde het van vier andere partijen en staat dus nu in voor de levering van mainframedataservers – volgens de SUSv3-norm en inclusief softwareuitrusting en de nodige diensten – aan de belangrijkste kantoren van de Europese instellingen, organen en agentschappen. Die bevinden zich hoofdzakelijk maar niet uitsluitend in Brussel, Luxemburg en Alicante. Ook aan de vestigingen van het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek in Ispra, Karlsruhe, Petten, Geel en Sevilla zullen servers geleverd worden.

Allicht wordt een aanzienlijk deel van het werk – met name in de professionele diensten – wel uitbesteed aan derden. Met de opdracht is een vrij aanzienlijk bedrag gemoeid van ruim 108 miljoen euro. Het contract werd in oktober vorig jaar al gegund, maar de informatie raakte pas nu bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content