Oracle en HP wilden Sun samen kopen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het oorspronkelijke lot van Sun Microsystems neigde …

Het oorspronkelijke lot van Sun Microsystems, dat in 2009 overgenomen werd door Oracle, neigde aanvankelijk naar een opsplitsing tussen HP en Oracle.

Dat blijkt uit een getuigenis op het proces van HP tegen Oracle rond het beëindigen van de softwareontwikkeling rond Itanium-server. Oracle zegt Itanium te zien als ‘end of life’. HP beschuldigt Oracle van contractbreuk.

Op dat proces sprak Ann Livermore, de voormalige baas van de enterprise business van HP, even over de gezamenlijke plannen rond Sun, zo bericht het Amerikaanse Computerworld. Vóór Oracle immers Sun overnam, waren er gesprekken geweest met HP rond een gezamenlijke overname. HP zou dan de hardwarepoot van Sun kopen en Oracle de software. HP had blijkbaar zelfs overwogen om Sun helemaal zelf over te nemen, maar haakte uiteindelijk af op de slechte verkoopscijfers van Sun-servers.

Analisten zeggen nu dat een dergelijke opsplitsing van Sun destijds eigenlijk de meest logische zet zou geweest zijn. Het feit dat Oracle nu ook een hardwarespeler geworden is en dus op het terrein van HP speelt, ligt net aan de basis van de huidige ruzies en rechtszaken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content