Oracle koopt cloudbedrijf

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Oracle groeit door in de cloud met de overname van Eloqua, een ‘marketing automation & revenue preformance’ beheerspecialist, voor 871 miljoen dollar.

Oracle groeit door in de cloud met de overname van Eloqua, een ‘marketing automation & revenue preformance’ beheerspecialist, voor 871 miljoen dollar.

In de voorbije achttien maanden heeft Oracle zijn cloud-aanbod sterk uitgebreid, en de overname van Eloqua onderbouwt dit verder. Dit bedrijf met hoofdkwartier in Vienna, Virginia (gevestigd aan de Gallows Road…) heeft software ontwikkeld waarmee ‘elk onderdeel van marketing beter rendeert en efficiënter omzet genereert’, aldus Oracle. Met behulp van deze software kan het ‘digitaal lichaamsgedrag’ van een klant grondiger worden geanalyseerd in functie van zijn voorkeuren, koopgedrag en beslissingsproces.

De producten en technologie van Eloqua zullen worden geïntegreerd in het cloud-aanbod van Oracle, met het oog op de ontwikkeling van een brede ‘customer experience’. In deze laatste is ook een rol weggelegd voor Oracle’s Sales, Commerce, Service en Social cloud-producten. Omgekeerd zullen de Eloqua producten worden voorzien van big data en business intelligence technologieën, afkomstig van Oracle. De Eloqua producten kunnen onder meer aan de software in de crm wereld worden gekoppeld.

Oracle betaalt 871 miljoen dollar voor Eloqua, of ca. 23,50 dollar per aandeel (31% meer dan de voorgaande sluitingskoers van het aandeel).

Partner Content