Oracle koopt Pillar Data Systems

© Wikimedia Commons
Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Oracle koopt SAN/NAS-producent Pillar Data Systems.

Oracle koopt SAN/NAS-producent Pillar Data Systems, een bedrijf dat eigendom was van Oracle’s ceo Ellison.

Pillar Data Systems werd in 2001 opgericht door Mike Workman, ceo en voorzitter van het bedrijf. Met zijn Axiom opslagsystemen mikte Pillar Data Systems op hoge benuttingsgraden (80% en meer), naast een ‘quality of service’ in functie van de toepassingen.

De basisarchitectuur was een ‘storage pool’, met doorgroeimogelijkheden tot 1,6 Petabyte. Vandaag telt het bedrijf 325 werknemers en heeft het een 600-tal klanten in 24 landen. Pillar Data Systems werkt voorts samen met technologiepartners als Brocade, Cisco, Microsoft, oracle, Symantec en VMware.

Het bedrijf was eigendom van Tako Ventures, een investeringsmaatschappij van Larry Ellison. Bij de aankondiging van de overname werd benadrukt dat deze werd afgehandeld door een onafhankelijk committee van de beheerraad van Oracle. De transactie heeft het karakter van een 100% ‘earn out’, zonder een onmiddellijke betaling bij de overname.

Met Pillar Data Systems is Oracle niet aan zijn ‘storage’-proefstuk toe. Met de overname van Sun Microsystems verwierf Oracle al een uitgebreid gamma van schijfopslagsystemen, naast de tapessystemen van Storagetek. Voorts heeft Oracle ook de Exadata opslagsystemen uitgebracht, voor zowel datawarehouse als transactie-intensieve toepassingen. Oracle kondigt tevens een update van zijn strategie betreffende opslagsystemen aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content