Oracle koopt Selectminds

Oracle neemt Selectminds over, een Amerikaanse leverancier van sociale platformen voor personeelsbeleid en -werving. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Oracle neemt Selectminds over, een Amerikaanse leverancier van sociale platformen voor personeelsbeleid en -werving. Financiële details worden niet bekend gemaakt. Het bedrijf biedt via de cloud oplossingen aan waarmee bedrijven en overheden sociale websites kunnen opzetten die te gebruiken zijn voor werving van personeel, het verspreiden van vacatures, het onderhouden van contacten met alumni en het generen van zakelijke leads.

Het vlaggenschip is het product ‘Talentvine’, waarmee campagnes gelinkt kunnen worden aan sociale media als Facebook en Twitter.

Oracle voegt Selectminds toe aan zijn portfolio op het gebied van personeelszaken. Eerder dit jaar nam het ict-concern ook al Taleo over, een van oorsprong Canadese leverancier van online wervingsoplossingen.

Oracle wil een sterke positie opbouwen op het gebied van software-as-a-service (SaaS) voor personeelszaken en werving, net zoals concurrenten als SAP en Salesforce.com.

Selectminds, opgericht door Anne Berkowitch, startte begin jaren 2000 met het opzetten van bedrijfswebsites voor alumni vanuit de gedachte dat via een netwerk van goede (ex-)medewerkers potentiële goede nieuwe medewerkers zijn te werven.

Het bedrijf kreeg opdrachten van grootzakelijke klanten als Credit Suisse, IBM en JP Morgan en breidde zijn productenaanbod uit met social media-oplossingen waarmee online netwerken voor personeelsleden en ex-medewerkers kunnen worden opgezet.

I.s.m. Computable

Partner Content