Oracle lijft Tekelec in

Tekelec is de nieuwste telg in de winkelmand van Oracle. Het bedrijf breidt daarmee opnieuw zijn telecomportfolio uit.

Tekelec is een Amerikaans bedrijf met Franse wortels dat zich de laatste jaren toelegt op network signaling, policy control en subscriber data management solutions. Kort samengevat helpt het telecombedrijven om te gaan met hun netwerk, de klanten en de immense hoeveelheid data en signalen die de klanten ontvangen en verzenden.

Oracle lijft het bedrijf in met oog op dienstverlening aan telecombedrijven. De mobiele revolutie zorgt momenteel voor meer smart devices en meer mobiele toepassingen. Dat leidt tot meer netwerkverkeer waar volgens het bedrijf intelligentere controletechnologie voor nodig is.

Analist Dana Cooperson van Ovum bevestigt dat Oracle zijn aanbod naar telecomoperatoren toe wil verbreden. “Tekelec zal de network control capabilities van Oracle Communication uitbreiden.” Ze wijst daarbij op de overname van Acme Packet door Oracle in februari.

Cooperson wijst er in een verklaring op dat Oracle in het verleden mikte op samenwerkingen om de mogelijkheden van Tekelec aan te bieden. “Maar door ze binnenshuis te brengen heeft het bedrijf meer mogelijkheden om de roadmap vorm te geven en de capaciteiten in een strakke oplossing te gieten.”

Bij Acme Packet betaalde Oracle 1,7 miljard dollar voor de overname en zette het meteen de stap richting unified communications. Hoeveel Oracle betaalt voor Tekelec houdt het bedrijf liefst voor zichzelf. Maar in januari 2012 betaalde Siric Capital Group nog 780 miljoen dollar voor de overname van het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content