Oracle OpenWorld: als de community zich ermee moeit…

Oracle surft mee op de participatiegolf: dit jaar mochten deelnemers aan Oracle OpenWorld bloggen over, en commentaar geven bij, hun verblijf in San Francisco.

Oracle surft mee op de participatiegolf: dit jaar mochten deelnemers aan Oracle OpenWorld bloggen over, en commentaar geven bij, hun verblijf in San Francisco.

De site Oracle Mix pakte uit met een peiling: enkele onnozele, maar ook enkele ernstige vragen over de visie van de mensen aangaande hun ecologische verantwoordelijkheid, over de mogelijke bijdrage van de technologie in hun dagelijkse of professionele leven, over wat het internet voor hen heeft veranderd of nog zal veranderen, over wat Oracle voor hen betekent, enz. enz. Tja, het is een manier als een andere om aan community building te doen. Een geslaagd experiment, kennelijk, want de ‘bijdragen’ waren talrijk.

Nog vóór de keynote van Larry Ellison verscheen op reuzenschermen een selectie uit de antwoorden. Joost mag weten volgens welk criterium ze werden gekozen. Er was van alles wat: van zeer scherpzinnige bemerkingen tot uitspraken die een mens doen twijfelen aan het voortbestaan van gezond verstand bij de homo sapiens 2.0.

Een korte bloemlezing:

Wat betekent mobiele communicatie voor u? Mobiliteit ketent mij vast aan mijn mobieltje.Wat is het belangrijkste voordeel van BI voor uw bedrijf? Hiermee kan ik nagaan wie van mijn werknemers de belangrijkste kopers zijn. (Nee hoor, dit is geen vertaalfout!)Wat is het positieve aan virtuele werelden? Ze helpen kinderen om diverse personaliteiten uit te testen en daardoor zich te auto-actualiseren.Hoe zullen de (presidents)verkiezingen iets veranderen aan de manier waarop technologie zal worden gebruikt? Dat hangt ervan af wie gaat winnen.Wat betekent Oracle OpenWorld voor u? Larry trakteert zichzelf op een nieuw jacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content