Oracle-Sun: HP sust

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De aankondiging van de overname van Sun door Oracle lokt natuurlijk reacties uit van collega’s en concurrenten die rechtstreeks betrokken zijn bij het nieuws. Zo ook HP.

De aankondiging van de overname van Sun door Oracle lokt natuurlijk reacties uit van collega’s en concurrenten die rechtstreeks betrokken zijn bij het nieuws. Zo ook HP.

HP verkiest momenteel een vertrouwenwekkend discours, van het type “niet verandert”, in afwachting ongetwijfeld van een preciezere analyse van de reële impact. Immers, ook het opgaan van Sun in Oracle zelf moet nog worden gepreciseerd.

HP zegt in zijn officiële reactie erop te vertrouwen dat de partnerships en gezamenlijke commerciële belangen met Oracle niet geschaad zullen worden. Daarvoor heeft het bedrijf verscheidene argumenten, gaande van “de klanten van Oracle gebruiken meer HP-servers dan systemen van eender welk ander merk”, “Oracle raadt meer HP Storage Linux-configuraties aan en HP levert meer ‘maximum availability’-oplossingen met Oracle dan met eender welke andere leverancier”, “HP Software biedt het meest verkochte heterogene pakket van beheer- en automatiseringsoftware aan voor Oracle, Solaris en Java”, of nog “EDS is een van de belangrijkste klanten van Sun”. HP besluit dat het “de Oracle softwareklanten de beste HP opslag-, server-, outsourcing- en servicesoplossingen zal blijven bieden in de markt.”

Maar vreest HP ondanks alles niet die nieuwe concurrent? “In een consolidatieklimaat op de markt is ‘co-opetition’ een natuurlijke marktconditie. HP blijft partnerships afsluiten of concurreren met leveranciers wanneer dat in het beste belang is van de klant en HP.” Mooi gesust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content