Oracle’s kleinere, groenere database

Oracle heeft net voor het weekend de volgende versie van zijn databaseproduct gepresenteerd, Database 11g. Het is de eerste update van zijn databasemanagementsoftware in meer dan drie jaar.

Oracle heeft net voor het weekend de volgende versie van zijn databaseproduct gepresenteerd, Database 11g. Het is de eerste update van zijn databasemanagementsoftware in meer dan drie jaar.

Na ruim drie jaar brengt Oracle de nieuwste versie van zijn databasemanagementsoftware op de markt, 11g. In de update is tegemoetgekomen aan verschillende wensen van klanten. Zo is het nu mogelijk om te patchen zonder dat systemen beschikbaar hoeven te zijn. Ook is het testen van applicaties vereenvoudigd en zijn er ‘groene’ updates, zoals datacompressie, aan het product toegevoegd waardoor het drie keer zo compact is.

De vorige versie, 10g, werd in februari van 2004 op de markt gebracht. In de zomer van dat jaar verscheen versie 2. Deze week liet Oracle op een bijeenkomst in New York voor het eerst details over 11g doorschemeren. Al ruim tien maanden wordt het product in bètaversie getest. Het heeft 482 nieuwe features op verschillende gebieden, zoals beheerbaarheid, schaalbaarheid, content management, infrastructuur en business intelligence.

“Iedere klant heeft te maken met opslagruimte en het feit dat ze zoveel schijven in gebruik hebben. De kosten van een datacenter alleen al rijzen de pan uit,” liet Oracle-topman Charles Phillips in New York weten. “We hebben geavanceerde compressie ingebouwd. De data wordt automatisch en direct gecomprimeerd zodat klanten drie keer zoveel schijfruimte kunnen besparen.”

Gegevens over de prijs van het nieuwe databaseproduct werden niet vrijgegeven. Verwacht wordt dat hierover in het komende kwartaal meer duidelijkheid komt. Meer dan een derde van de databaseklanten die aanwezig waren op Oracles jaarlijkse gebruikersconferentie liet weten in het komende jaar te upgraden naar versie 11g. Meer dan de helft verwacht dit in de eerstvolgende jaren te doen.In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content