Orange 4G investeert in mobiel IoT-netwerk

. © .
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Orange investeert in nieuwe LowPowerWideRange-netwerklagen om het Internet of Things te ondersteunen. Die worden vanaf 2017 geïmplementeerd.

Orange kondigt aan dat het in 2017 NB-IoT en LTE-M zal implementeren op zijn mobiel netwerk. Daarmee wilt de telecomoperator het Internet of Things (IoT) beter ondersteunen. IoT is de verzamelnaam voor genetwerkte toestellen, van slimme thermostaten over fitness trackers tot elektrische auto’s. Om die met het internet te verbinden, kunnen de LTE-M en NB-IoT technologieën worden ingezet, allebei Low Power Wide Area cellulaire netwerklagen. Ze hebben als voordeel dat ze minder energie gebruiken, zodat de piepkleine batterij in de geconnecteerde ’things’ langer meegaat.

De nieuwe technologie zou onder meer een veiliger oplossing moeten bieden voor IoT, omdat het over een gereglementeerd spectrum gaat. Orange maakt gebruik van een simkaart met beveiligde authenticatie en versleutelt bovendien de gegevens op het netwerk. De eigenlijke uitrol gebeurt door middel van een software update op het bestaande 4G-netwerk. Volgens Orange dekt dat 99,8 procent van de Belgische bevolking, waardoor Mobile IoT meteen ook nationale dekking zou hebben. Het Mobile IoT-netwerk van Orange zal in de eerste helft van 2017 operationeel zijn, in eerste instantie voor testen. De commerciële lancering volgt in de tweede helft van 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content