Orange helpt huisdieren traceren

. © .

Orange Business Services gaat voortaan IOT-diensten leveren aan Tractive, een ontwikkelaar halsbanden om je huisdieren op te sporen.

Het Oostenrijkse Tractive laat toe om als huisdiereigenaar je hond of kat op te volgen. Dat gebeurt via GPS-tracking waarbij de nodige gegevens via het netwerk van een mobiele operator naar een app op je smartphone worden gestuurd.

Orange Business Services, de zakelijke tak van Orange, levert voor het product de IoT-connectiviteit als onderdeel van datavenue, een modulaire IoT- en analytics-oplossing. Over de grootorde en duur van de deal willen beide partijen niets kwijt.

Gemiddeld verbruikt de halsband 1-10 megabyte per maand. De technologie maakt immers een selectie van de relevante data en objecten om door te sturen. Als klant betaal je een vast bedrag voor die data, ongeacht het land waar je je bevind.

In België is de halsband te koop via Amazon.fr of via de webshop op Tractive.com. De halsband zelf kost 49,9 euro. Voor de tracking service zelf betaal je 4,99 euro per maand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content