Orange houdt beheer Europees overheidsnetwerk in handen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Europese Commissie heeft het contract met netwerkintegrator Orange Business Services voor het beheer van het hoog beveiligde netwerk tussen de Europese instellingen, ‘sTesta’ genaamd, met twee jaar verlengd. Het oorspronkelijk contract, uit 2006, was goed voor 210 miljoen euro. Orange sleepte het destijds in de wacht met HP. Die prijs was overigens al veel hoger dan de verwachte 90 miljoen euro. Hoeveel Orange krijgt voor de verlenging werd niet meegedeeld.

De Europese Commissie heeft het contract met netwerkintegrator Orange Business Services voor het beheer van het hoog beveiligde netwerk tussen de Europese instellingen, ‘sTesta’ genaamd, met twee jaar verlengd.

Het oorspronkelijk contract, uit 2006, was goed voor 210 miljoen euro. Orange sleepte het destijds in de wacht met HP. Die prijs was overigens al veel hoger dan de verwachte 90 miljoen euro. Hoeveel Orange krijgt voor de verlenging werd niet meegedeeld.

Het consortium leverde een privaat, op mpls-technologie gebaseerd ip-netwerk dat vandaag meer dan 250 sites in alle EU lidstaten, kandidaat lidstaten en leden van de Europese Free Trade Association verbindt. Naast het netwerk, beheert Orange vandaag ook een centraal platform met webportaal, de beveiligde en geauthentificeerde e-mail- en bestandenuitwisseling en netwerkmonitoring met de nodige service level agreements.

Onder meer het Europol, Eurodac en de National Financial Intelligence Units maken gebruik van sTesta. Binnenkort komt daar ook het nieuw te lanceren Visa Informatie Systeem (VIS) bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content