Orange neemt KPN en Base in het vizier

De Franse operator Orange kijkt naar groeimogelijkheden in Europa. Een overname van KPN, en dus ook Base, is een van de opties.

De Franse operator Orange kijkt naar groeimogelijkheden in Europa. Een overname van KPN, en dus ook Base, is een van de opties.

Volgens Journal Du Dimanche bekijkt het bedrijf mogelijkheden in Duitsland. Daarbij zou het samengaan met Deutsche Telekom al is dat praktisch gezien niet zo voor de hand liggend omdat Deutsche Telekom een stuk meer waard is.

Een andere optie is het overnemen van KPN waarmee het bedrijf zowel in België (Base), Nederland (KPN) en Duitsland (e-Plus) activiteiten koopt. Al is e-Plus intussen wel verkocht aan Telefonica. Volgens de krant zou Orange-CEO Stephane Richard al gesproken hebben met Carlos Slim, die met América Movil 30 procent van KPN bezit.

Mocht het effectief tot een overname komen, dan zal er waarschijnlijk een aparte regeling voor Belgiê komen. Zo is Orange vandaag al hoofdaandeelhouder van Mobistar terwijl Base volledig in handen is van KPN.

Base was aanvankelijk een joint-venture tussen KPN en Orange, toen nog in Britse handen. Toen France Telecom Orange overnam, werden de aandelen in Orange Belgiê verkocht aan KPN waarbij de merknaam Orange in België werd omgedoopt naar Base.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content