Orange trekt prijzen op: roaming en internationaal bellen worden stuk duurder

© Getty Images

Orange Belgium verhoogt op 1 juni een heel aantal prijzen. Vooral minder populaire of minder gebruikte diensten, zoals MMS en internationaal bellen, worden duurder. Roaming wordt zelfs dubbel zo duur. Het Telecombedrijf verwijst naar de snel stijgende kosten. Tegelijk zullen datavolumes wel opgetrokken worden.

Bij de mobiele abonnementen wordt onder meer de maandprijs voor de formule Go Light opgetrokken van 10 naar 11 euro, voor Go Plus van 20 naar 21 euro, voor Go Intense van 30 naar 32 euro en voor Go Extreme van 40 naar 43 euro. De datavolumes worden tegelijk wel verhoogd. Zo gaat het bijvoorbeeld bij Go Light om een toename met een halve gigabyte tot 2 GB en bij Go Plus om een toename met 1 GB tot 11 GB.

Voorts zullen klanten met mobiele abonnementen de prijzen voor verbruik buiten bundel en voor internationale oproepen zien toenemen. Waar vandaag nog 0,05 euro per MB betaald moet worden voor dat verbruik, wordt dat opgetrokken tot 0,10 euro per MB. De limiet van de prijs voor verbruik buiten bundel stijgt van 50 euro naar 60,5 euro.

Ook tv duurder

De prijzen voor internationale oproepen (zone 2) worden opgetrokken van 1,8 euro per minuut naar 2,1 euro per minuut. Voor de overige internationale oproepen (zone 3, 4, 5, 6) gaat het om een toename van 2,1 euro per minuut naar 2,5 euro per minuut. Roaming (zone 2) verdubbelt in prijs, van 6 euro naar 12 euro per MB. Waar een MMS versturen tot dusver gratis was, wordt vanaf 1 juni 0,24 euro voor zo’n (weliswaar amper nog gebruikt) multimediaberichtje aangerekend.

Bij de vaste diensten stijgt vanaf 1 juni onder meer de maandprijs voor televisie van 16 naar 17 euro, die voor een Home Flybox 15 GB van 15 naar 17 euro en die voor Fixed phone van 10 euro naar 12 euro.

Orange Belgium verwijst voor de prijsverhogingen naar ‘de huidige economische context, gekenmerkt door ongeziene inflatieniveaus, waarbij de prijzen voor energie, technologische apparatuur, maar ook de loonkosten snel stijgen en een impact hebben op de kostenstructuur van Orange Belgium en zijn leveranciers en partners’.

Businessklanten

De tariefplannen voor businessklanten van Orange Belgium worden geïndexeerd volgens de algemene verkoopsvoorwaarden. Alle residentiële en businessklanten die een wijziging in hun tariefplan zullen zien, zullen in de komende dagen en weken op de hoogte worden gebracht.

Orange had midden januari ook al een aantal prijzen van andere formules verhoogd. Toen ging om vaste diensten, in de formules Love, Home en Boost. De prijzen van de andere diensten bleven toen ongewijzigd.

Partner Content