Orderboek beeldvormingsspecialist Barco op recordniveau

Het Kortrijkse technologiebedrijf Barco zit op een orderboek van 530 miljoen euro, een vers record. Dat blijkt uit de resultaten over het eerste kwartaal. Niettemin blijft het bedrijf kampen met een haperende bevoorradingsketen.

Barco zag de omzet in de eerste drie maanden van het jaar met twintig procent stijgen tot 206,3 miljoen euro. De bestellingen stegen met acht procent tot 246,9 miljoen euro. De beeldvormingsspecialist kon onder meer profiteren van een terugkeer naar de kantoren.

Toch blijft het tekort aan allerlei componenten het technologiebedrijf parten spelen, met als gevolg vertragingen bij de conversie van bestellingen naar omzet. De impact daarvan bedraagt 25 miljoen euro, blijkt uit de kwartaalresultaten.

‘Solide start’

Barco spreekt van een solide start van het jaar, nu de vraag in alle eindmarkten blijft aantrekken. ‘Toch zijn we ons ervan bewust dat verstoringen in de toeleveringsketen ons nog steeds kunnen belemmeren. We zijn er niettemin van overtuigd dat het harde werk en de inzet die we dag in, dag uit, in onze organisatie ervaren om deze impact te beperken, geleidelijk aan tastbare resultaten zullen opleveren’, aldus de CEO’s An Steegen en Charles Beauduin.

Barco bevestigt zijn vooruitzichten voor de eerste jaarhelft, in de veronderstelling dat de verstoringen in de toeleveringsketen niet verder verslechteren. Het bedrijf verwacht een omzetstijging van ongeveer 20 procent ten opzichte van de eerste jaarhelft van 2021.

Partner Content