Ordina bespaart: België blijft buiten schot

© /

De Nederlandse ICT-groep Ordina wil zes miljoen euro per jaar besparen. De Belgische en Luxemburgse activiteiten blijven wel buiten schot.

Ordina ziet in Nederland zijn activiteiten vertragen door de huidige discussies over ICT-projecten bij de overheid. Daarom wil de groep besparen om zijn resultaten op peil te houden. Het kijkt daarbij naar externe en interne kosten alsook naar procesverbeteringen.

In Nederland is er momenteel een discussie aan de gang over de publieke aanbesteding van ICT-projecten. Al moeten we daarbij nuanceren dat ook Ordina zelf daarbij onder vuur kwam te liggen toen bleek dat het bedrijf in het verleden op ongepaste wijze informatie over aanbestedingen verkreeg.

Door de besparingen zullen ook een aantal mensen hun job verliezen. “We betreuren het feit dat een aantal van onze medewerkers door de wijzigingen geraakt gaat worden.” Zegt ceo Stépan Breedveld in een verklaring. “Wij blijven echter investeren in nieuwe kennisgebieden om zo een gezonde toekomst te hebben. In dit kader continueren we ons omscholings- en Young Professionals-programma.”

Hoeveel ontslagen er zullen vallen, wordt pas duidelijk bij de voorstelling van de halfjaarcijfers. Maar omdat de Belgische en Luxemburgse activiteiten het goed doen, vallen zij buiten het besparingsprogramma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content