Ordina bevestigt ‘ongepast gedrag’ bij overheidsaanbestedingen

© Thinkstock

Ordina geeft toe dat er gevallen zijn geweest waarbij bepaalde personen binnen het bedrijf zich ongepast hebben gedragen bij het binnenhalen van overheidsopdrachten. Maar het is het niet eens met de beschuldigingen in zijn geheel.

Het IT-bedrijf werd vorige week in het Nederlandse tv-programma Zembla beschuldigd van fraude. Het kreeg onder meer van een ambtenaar interne documenten toegespeeld die hielpen om opdrachten binnen te halen. De zaak kwam aan het licht via een klokkenluider die interne plannen en e-mails van het bedrijf lekte.

Ordina onderzoekt de zaak zelf en zegt dat er “in enkele gevallen sprake is geweest van ongepast gedrag van een beperkt aantal personen.” Specifiek werd er in twee gevallen vertrouwelijke info gedeeld en werd er in een ander geval een e-mail verwijderd uit de map ‘sent items’, wat wijst op mogelijke gevoelige inhoud. Ook zijn er informele contacten geweest tussen een medewerker en iemand betrokken bij de aanbesteding, al is het volgens Ordina niet zeker of hier onregelmatigheden zijn gebeurd.

Maar Ordina zegt ook dat het zich niet kan vinden in het beeld dat bij Zembla werd geschetst. Dat suggereerde dat er stelselmatig onregelmatigheden werden vastgesteld. Ook dateren alle zaken van de periode 2005-2009, intussen is er een nieuwe raad van bestuur en die belooft intensief aandacht te besteden aan dergelijke situaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content