Oude website van Mark Zuckerberg ontdekt

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er is een oude website uit 1999 ontdekt die naar alle waarschijnlijkheid toebehoort aan Facebook-baas Mark Zuckerberg. Op deze site spreekt de toen 15-jarige Zuckerberg al zijn ambities uit over een sociale netwerksite.

De site Hacker News heeft een oude webpagina uit 1999 ontdekt die naar alle waarschijnlijkheid van de hand is van Facebook-baas Mark Zuckerberg. Op deze site spreekt de toen 15-jarige Zuckerberg al zijn ambities uit over een sociale netwerksite.

Zuckerberg richtte in 1999 een eigen webpagina in op Angelfire, een webhosting-dienst. Het is een primitieve site met een zestal rubrieken, waaronder een sectie genaamd ‘The Web’. Daarin lijkt hij al een tipje van de sluier op te lichten over zijn plannen voor een sociaal netwerk. Hij schrijft dat hij zich een wereld voorstelt waarin mensen via het web vrienden kunnen maken, contact kunnen hebben met elkaar, vreemdelingen kunnen ‘porren’, en doorheen een eindeloze stream van foto’s kunnen scrollen.

Dat deze website toebehoort aan de Facebook-baas is waarschijnlijk, maar niet honderd procent zeker. Er bestaat immers nog een Marck Zuckerberg, die óók in 1984 geboren werd, óók afkomstig is uit de buurt van New York, en zich óók bezighoudt met programmeren…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content