Outerthought gaat op in NGData

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Gentse Outerthought wordt overgenomen door NGData.

Het Gentse softwarebedrijf Outerthought wordt overgenomen door NGData, een in januari opgericht bedrijf met de ruggensteun van ronkende namen als Luc Burgelman, Frank Hamerlinck en Jürgen Ingels. Ook Steven Noels van Outerthought blijft aan boord.

NGData wordt volledig gefocust op zogenaamde ‘big data’, de grote massa’s gegevens die bedrijven in huis hebben. Die bedrijven zoeken vandaag manieren om inzicht te krijgen in die data. NGData heeft daarvoor nu Lily in huis, het door Outerthought op poten gezette, open source ‘big data managementplatform’. “NGData wil uitgroeien tot een belangrijke big data softwareleverancier voor consumentgerichte sectoren”, klinkt het in een persbericht.

Daarvoor hoopt het bedrijf overigens vers geld op te halen. De bedoeling is om met het kapitaal de ontwikkeling en uitrol van de product roadmap te versnellen en de business development activiteiten in de Verenigde Staten te ondersteunen.

Een belangrijk argument in die kapitaalronde zal het ervaren management van het bedrijf zijn. De ceo van NGData is Luc Burgelman, die voordien onder meer ceo en medeoprichter was van Porthus (nu onderdeel van Descartes). Ook een andere Porthus-pionier, Frank Hamerlinck, zit in het management van NGData, meer bepaald als coo. Steven Noels van Outerthought is voortaan vice-president Product, Anne-Mie Poot (onder meer ex-Porthus, -Option en -Ubizen) wordt HR-verantwoordelijke.

In de raad van bestuur zetelt voorts ook Jürgen Ingels, de oprichter van Clear2Pay. Ingels is overigens ook medeoprichter en lid van de raad van bestuur van Enqio, gespecialiseerd in BI consulting en… big data.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content