Outlook.com heeft al 60 miljoen gebruikers

Zes maanden nadat Microsoft Outlook.com lanceerde, maken meer dan 60 miljoen mensen actief gebruik van het nieuwe e-mailprogramma.

Outlook.com is de opvolger van de gratis online e-maildienst Hotmail. In augustus 2012 lanceerde Microsoft de social mediavriendelijke versie van zijn Outlook-mailprogramma. Door betere integratie met sociale media, Skype, Windows 8, Office 2013 en de opslagdienst SkyDrive moet Outlook.com beter kunnen concurreren met Gmail.

Tot gisteren zat Outlook.com nog in een preview-fase . Sinds de lancering steeg het aantal actieve gebruikers tot meer dan 60 miljoen. Dat aantal vertegenwoordigt mensen die zich een paar keer per maand via het web of hun smartphone aanmelden bij Outlook.com om gebruik te maken van de nieuwe dienst.

Nu Outlook.com uit de preview komt, zal Microsoft alle Hotmail-gebruikers die nog niet zijn overgestapt naar de nieuwe e-mailtoepassing automatisch upgraden naar Outlook.com. Het gaat om zo’n 360 miljoen gebruikers. Die zullen al hun e-mailadressen, wachtwoorden, berichten, mappen, contacten enz. behouden. Wie dat wenst, kan zijn Hotmail e-mailadres behouden en wordt niet verplicht het te wijzigen naar een @outlook.com adres. Microsoft verwacht het upgraden tegen de zomer van 2013 af te ronden.

Volgens cijfers van Google had Gmail in juni 2012 wereldwijd 425 miljoen gebruikers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content