Over en uit voor Nortel

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Canadese leverancier van telecomapparatuur Nortel wordt geliquideerd en in stukken verkocht. Nokia Siemens Networks neemt alvast de CDMA- en LTE-afdelingen over.

De Canadese leverancier van telecomapparatuur Nortel wordt geliquideerd en in stukken verkocht. Nokia Siemens Networks neemt alvast de CDMA- en LTE-afdelingen over.

Nortel stond al sinds januari onder ‘Chapter 11’, bescherming tegen schuldeisers. Het management was sindsdien op zoek naar een oplossing voor het geplaagde telecombedrijf. Een verkoop in stukken blijkt nu de uitkomst van dat vraagstuk.

Nokia Siemens Networks betaalt 650 miljoen dollar voor de draadloze divisies van Nortel, de grootste brok van het bedrijf. Het neemt de CDMA- en LTE-technologie over en zo’n 2500 werknemers. De deal moet nog wel worden goedgekeurd en afgerond, maar als dat gebeurt versterkt Nokia Siemens zich aanzienlijk in Noord-Amerika.

De overige onderdelen van Nortel staan nog te koop: de afdeling die focust op grote ondernemingen, de divisie voor optische netwerkapparatuur voor internet in grootstedelijke gebieden, de voip-afdeling, applicaties en de rest van de draadloze netwerkactiviteiten. Voor sommige divisies zou het bedrijf al in vergevorderde gesprekken zitten.

Nortel was in het jaar 2000 nog het grootste bedrijf van Canada. Door de internetzeepbel, de verzwaarde concurrentie op de telecommarkt en enkele schandalen ging de waarde van het bedrijf de dieperik in. Er werken vandaag nog 25.000 mensen. Bij ons heeft Nortel een vestiging in Zaventem met 30 medewerkers. Wat er met hen zal gebeuren, is nog onduidelijk. In boekjaar 2007 haalde de Belgische vestiging nog een omzet van 31,4 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content