Overal internetten met Windows 10, ook als er geen wifi is

© Reuters

Microsoft gaat klanten met Windows 10 dataplannen verkopen buiten belabonnementen bij telecomproviders om. Afrekenen gaat grotendeels naar rato van gebruik.

Via deze service wil Microsoft het klanten makkelijker maken met hun laptop te internetten in gebieden met slechte wifi-dekkking. Het is natuurlijk ook een mooi alternatief om gebruik van openbare hotspots te omzeilen, als je met je Windows 10-apparaat onderweg bent.

Om er gebruik van te maken is wel een SIM-kaart nodig – en dus een apparaat dat die kaart kan huisvesten. Daarbij moet men in de Microsoft Store de gratis Cellular Data-app downloaden; die is niet beschikbaar voor oudere Windows-versies.

Transatel legt de link

De dienst wordt aangeboden in samenwerking met het Franse Transatel, dat ook de SIM-kaart levert. Betaling geschiedt via het Microsoft-account van de afnemer.

Het is nog niet helder wat de dienst gaat kosten en waar die beschikbaar zal zijn. Maar het ligt voor de hand dat Microsoft de dienst gaat aanbieden in de landen waar Transatel actief is.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content