Overheid aangesloten op LCL-datacenter

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Sinds kort zijn zowel de Vlaamse als de federale overheid aangesloten op het datacenter van LCL in Diegem. Dit moet de overheidsdiensten toelaten om keuzes te maken.

De Vlaamse en federale overheid hebben hun glasvezelnetwerk verbonden met het commerciële datacenter van LCL in Diegem. Bij de Vlaamse overheid is dat via het eigen glasvezelnetwerk gebeurd, bij de federale overheid is dat via Belnet. Volgens LCL zijn de nieuwe glasvezelverbindingen al operationeel zodat de Vlaamse en federale overheidsdiensten nu al klantenruimte in het LCL-datacenter kunnen huren.

“Dit is een initiatief van Belnet”, verduidelijkt Peter Strickx, cto van Fedict: “Op die manier hebben de verschillende FOD’s een keuze tussen een aantal professionele datacenters op Fedman”. Fedman staat voor Federal Metropolitan Area Network en verbindt de verschillende federale overheidsdiensten met elkaar. Het biedt hen ook gecentraliseerde toegang tot het internet.

“Dit past in een strategie om een aantal datacenters, zowel eigen als privé, op het glasvezelnetwerk te hebben zodat de FOD’s voor het plaatsen van hun materiaal een echte keuze hebben”, zegt Strickx. Concrete plannen voor het plaatsen of verhuizen van eigen materiaal heeft Fedict op dit moment echter niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content