Overheid gaat e-procurement veralgemenen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Vanaf 1 januari 2013 wil de federale overheid het gebruik van e-procurement voor overheidsopdrachten veralgemenen. De ministerraad ging daartoe akkoord met een ontwerp van omzendbrief.

Vanaf 1 januari 2013 wil de federale overheid het gebruik van e-procurement voor overheidsopdrachten veralgemenen. De ministerraad ging daartoe akkoord met een ontwerp van omzendbrief. Met e-procurement (www.publicprocurement.be) kunnen alle processen en transacties van overheidsopdrachten – van bekendmaking tot gunning – volledig online gebeuren.

Aankondigingen van nieuwe opdrachten zullen via e-notification (een onderdeel van het platform) bekend gemaakt worden. Vanaf januari volgend jaar gaan de verschillende federale overheidsdiensten op hun portalen en websites ook het logo en de link van e-procurement plaatsen, én ondernemingen verder sensibiliseren.

Overigens kunnen via e-procurement nu ook offertes ingediend worden voor open procedures, beperkte procedures en onderhandelingsprocedures met bekendmaking.

Vanaf 1 juli 2013 en vanaf de volledige inwerkingtreding van de wet op de overheidsopdrachten wil de overheid ook de andere toepassingen verder veralgemenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content