Overheid helpt consument aan juiste telecomformule

© ThinkStock
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Omdat meer dan de helft van de Belgen te veel betaalt voor telefonie, internet en televisie wegens een foute telecomformule, lanceert de overheid de actie ‘Telefoon, gsm, internet, tv: durf vergelijken’.

Er zijn in ons land maar liefst 416 verschillende tariefplannen voor telefonie, internet en televisie, zegt Axel Desmedt van telecomregulator BIPT. Het gaat om 17 formules voor vaste telefonie, 243 voor mobiele telefonie, 46 voor internet en 119 voor pakketten.

Dit ruime aanbod aan tarieven bemoeilijkt de keuze voor de juiste formule. Ongeveer de helft van de Belgen betaalt te veel omdat het tarief niet aansluit bij het gebruikersprofiel. Volgens Desmedt heeft bovendien amper 41 procent van de gebruikers de prijzen vergeleken bij zijn laatste overstap naar een andere operator.

De FOD Economie is daarom van start gegaan met de actie ‘Telefoon, gsm, internet, tv: durf vergelijken’, die loopt tot 29 november en ligt in de lijn van de energiesimulator van vorig jaar.

In het kader van deze actie zullen federale en gemeentelijke ambtenaren consumenten in 440 gemeenten bijstaan bij het vergelijken van de telecomtarieven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content