‘Overheid moet voorbeeldfunctie krijgen in invoering IPv6’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Minister van ICT Vincent Van Quickenborne heeft Fedict gevraagd alle administraties ertoe aan te zetten de nieuwe standaard voor ip-nummering IPv6 zo snel mogelijk in te voeren. Dat heeft hij geantwoord op een vraag van N-VA-kamerlid Peter Dedecker. Die stelde eerder deze week de vraag in de Kamer in hoeverre de Belgische overheid klaar is voor de overstap naar IPv6. Aanleiding was de melding vanwege ‘de boekhouder van het internet’ Internet Assigned Numbers Authority (IANA) dat deze week de laatste IPv4-internetadressen zouden uitgedeeld worden.

Minister van ICT Vincent Van Quickenborne heeft Fedict gevraagd alle administraties ertoe aan te zetten de nieuwe standaard voor ip-nummering IPv6 zo snel mogelijk in te voeren.

Dat heeft hij geantwoord op een vraag van N-VA-kamerlid Peter Dedecker. Die stelde eerder deze week de vraag in de Kamer in hoeverre de Belgische overheid klaar is voor de overstap naar IPv6. Aanleiding was de melding vanwege ‘de boekhouder van het internet’ Internet Assigned Numbers Authority (IANA) dat deze week de laatste IPv4-internetadressen zouden uitgedeeld worden.

Volgens de minister wordt de problematiek opgevolgd door Belnet, DNS en het BIPT, leveranciers van IPv6-technologie en de operatoren. “Het evenwicht dat moet worden bereikt, bestaat erin het potentieel van de versie 4 maximaal te benutten en te combineren met het gebruik van versie 6. Men zou kunnen overwegen dat de Belgische overheid een voorbeeldfunctie op zich zou nemen voor een voortijdige en harmonieuze implementatie. Ik heb dan ook aan Fedict gevraagd om al onze administraties ertoe aan te zetten om dat effectief zo snel als mogelijk in te voeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content