Overheidswebsites opnieuw bereikbaar na netwerkprobleem

© belga

De meeste websites van de federale overheid waren vanmorgen niet bereikbaar. Het gaat om een intern probleem.

De panne treft onder meer Belgium.be en de websites van de federale overheidsdiensten (FOD). Al zijn er ook uitzonderingen, zo is Tax On Web momenteel nog wel bereikbaar.

Fedict, de Federale Overheidsdienst voor Informatie- en Communicatie Technologie, bevestigt de panne aan onze redactie. Het gaat niet om een aanval, wel om een netwerkprobleem. De precieze oorzaak is nog onduidelijk. De dienst is op het moment van schrijven bezig om de websites zo snel mogelijk weer toegankelijk te maken.

Update 13.45u:

De websites van de federale overheid zijn sinds 12.45 uur opnieuw online. Het netwerkprobleem dat zich om 9.45 uur manifesteerde is opgelost. Dat meldt Mila Druwe, de woordvoerster van de federale overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie (Fedict) aan Belga.

“Het achterliggend probleem was een korte onderbreking van het Fedman-netwerk. Hieraan zouden morgen/dinsdag onderhoudswerken gebeuren. Het probleem dook dus net even te vroeg op voor het voorziene onderhoud”, aldus de woordvoerster. (PVL/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content