Overname NEC door Dolmen is een feit

Telefoniespecialist NEC Philips Unified Solutions België en Luxemburg komt in handen van Dolmen. Het dossier was al een tijdje hangende.

Telefoniespecialist NEC Philips Unified Solutions België en Luxemburg komt in handen van Dolmen. Het dossier was al een tijdje hangende.

Ons blad vernam in juni al dat it-dienstenspecialist Dolmen een grote kanshebber was voor de overname van NEC Philips Unified Solutions. Eind augustus bevestigde Dolmen-ceo Jan De Ville dat de interesse concreet was. Nu is de overname een feit. Dolmen haalt zo een pak extra telefonieexpertise in huis, hoewel het bedrijf al een groeiende Unified Solutions-poot heeft. Dolmen wordt op de Belgische en Luxemburgse markt de facto distributeur van NEC Philips-technologie.

Een overnameprijs werd niet meegedeeld. Dolmen spreekt van sterk groeipotentieel, maar zegt ook dat de herstructurerings- en integratieoefening in het lopende boekjaar zullen wegen op het resultaat. Daarom zal het bedrijf de vooruitzichten binnenkort bijstellen, klinkt het.

NEC Philips België heeft ongeveer 100 mensen in dienst en boekte vorig jaar ruim 15 miljoen euro omzet. Dit jaar wordt een kleine 10 procent groei verwacht. Het bedrijf telt ongeveer 1.000 klanten in ons land, meestal in het segment van 50 of meer gebruikers. Dolmen heeft ruim 900 medewerkers in huis en behaalde in het gebroken boekjaar 2006/2007 een omzet van 145,36 miljoen euro en een nettowinst van 6,29 miljoen euro.

Partner Content