Overname Nokia door Microsoft deze week afgerond

Microsoft heeft de telefoontak van het Finse Nokia bijna in handen. Deze week wordt de deal officieel, hetzij met enkele aanpassingen aan de originele afspraak.

Microsoft heeft de telefoontak van het Finse Nokia bijna in handen. Deze week wordt de deal officieel, hetzij met enkele aanpassingen aan de originele afspraak.

De overname dateert al van begin september maar door de omvang moeten verschillende regulatoren hun goedkeuring geven voor de deal. Ook een aantal details tussen Microsoft en Nokia moesten nog worden besproken.

Zo krijgt Microsoft in het komende jaar het beheer van Nokia.com en de social media kanalen van het bedrijf. Hoe dat op termijn zal evolueren is niet bekend. Microsoft mag sowieso de merknaam Lumia nog enige tijd blijven gebruiken.

Daarnaast zullen 21 Chinese werknemers van Nokia, gespecialiseerd in mobiele telefonie, verhuizen naar Microsoft. Eerder werd hier beslist dat ze, als werknemers van het Chief Technology Office, bij Nokia zouden blijven. Ook zal een Koreaanse fabriek die eerst werd overgenomen dan toch niet in handen komen van Microsoft.

Ter herinnering: Nokia komt niet helemaal in handen van Microsoft. Wel verkopen de Finnen de telefoonafdeling voor 5,44 miljard euro. Wat blijft er over? Nokia blijft de patenten behouden, hetzij met tien jaar gebruiksrecht voor Microsoft. Ook de navigatiedienst Here blijft in huis, maar met een vier jaar durende licentie voor Microsoft. Maar de belangrijkste poot blijft Nokia Solutions and Networks, de netwerkafdeling van het bedrijf die ook ongeveer 150 mensen in dienst heeft in ons land.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content