Overname Osiatis trekt en duwt aan Econocom

Econocom haalde het afgelopen half jaar net geen miljard euro omzet. Dat komt deels door de integratie van Osiatis, al weegt de overname in beide richtingen op de resultaten.

Econocom haalde het afgelopen half jaar net geen miljard euro omzet. Dat komt deels door de integratie van Osiatis, al weegt de overname in beide richtingen op de resultaten. De halfjaaromzet van 972 miljoen euro (+23% jaar op jaar, komende van 792 miljoen euro) wijt Econocom aan de integratie van Osiatis dat het in september vorig jaar overnam, maar ook aan de “voortreffelijke commerciële dynamiek” in het tweede kwartaal. Het operationeel resultaat stijgt met 31% naar 31 miljoen euro. Maar op vergelijkbare basis (lees: zonder de overname) zou de nettowinst zakken met 19 procent.

Als we de miljoenen opsplitsen dan stijgt de omzet van Technologisch Beheer en Financing in het eerste semester van 491 miljoen euro naar 491 miljoen euro. Producten en Oplossingen groeien met 7,1 procent naar 167 miljoen. Econocom wijt de groei hier aan succesvolle resultaten in Internet of Things in de onderwijs- en retailsector.

Services wordt gedomineerd door de integratie van Osiatis en haalt een omzet van 314 miljoen euro wat op vergelijkbare basis 4,6 procent minder is. Econocom wijt dat aan een selectiever businessbeleid omwille van de overname. De integratie en zoektocht naar synergie liep ook drie maanden vertraging op ten opzichte van eerdere prognoses van het bedrijf.

Voor het volledige jaar 2014 verwacht de IT-dienstverlener een omzet van meer dan twee miljard euro met een nettowinst van honderd miljoen euro. Tegen 2017 wil het bedrijf een jaaromzet van drie miljard euro neerzetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content