OX2 opent Duitse vestiging

Het Brusselse webagentschap OX2 zet zijn internationale expansie voort met de opening van een Duits kantoor. Als lokale directeur haalt het David Rhee binnen, de voormalige baas van de Web Analytics-afdeling van pc-fabrikant Gateway.

Uit het persbericht blijkt niet duidelijk waarmee OX2 nu het meest wil uitpakken, met het nieuwe kantoor of met het binnenhalen van de Amerikaanse Web Analytics-pionier David Rhee (42). In elk geval doen de Brusselaars een nieuwe grote stap in hun Europese ontwikkeling. Na de start van de activiteiten op de Franse markt in januari van dit jaar, breidt de firma nu ook oostwaarts uit.

“De talrijke vragen van klanten op de Duitse markt waren doorslaggevend bij de beslissing om onze activiteiten naar ginder uit te breiden”, zegt OX2-ceo René Dechamps Otamendi. “De Duitse markt biedt zonder meer het grootste potentieel in Europa. Op deze markt is de expertise op het vlak van Web Analytics beperkter dan men gewoonlijk aanneemt, zoals blijkt uit onze studie onder bedrijven uit de DAX30 (vgl. met BEL20, nvdr).” OX2 zegt zeker nog verder te willen uitbreiden, maar laat dat afhangen van de juiste aanwervingen, “want we merken dat het aantal WA-experts op dit ogenblik zeer beperkt is.”

Met David Rhee heeft het bedrijf alvast een grote vis gevangen. Rhee was sinds 2005 directeur Web Analytics bij Gateway Computers, dat nu overgenomen is door Acer. Rhee is General Manager en een belangrijke woordvoerder op het Forum van de Web Analytics Association. Hij is tevens lid van de Web Analytics Association (commissies Marketing en ‘Social media’). “De reputatie van OX2 overstijgt ruimschoots de Belgische grenzen”, zegt hij. “De pan-Europese bekendheid wordt zeker ook versterkt door de aanwezigheid van Aurélie Pols. Zij is niet alleen verantwoordelijk voor de WA-divisie, maar ook een echte Europese goeroe op dit vlak.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content