Paint verdwijnt (voorlopig) toch niet uit Windows 10

Met deze afbeelding liet Microsoft eerder weten dat het nog steeds van haar tekenprogramma houdt

Microsoft Paint blijft behouden als standaardprogramma op Windows 10. Daarmee ziet Microsoft af van haar oorspronkelijke plannen om het laagdrempelige tekenprogramma te vervangen door Paint 3D.

Paint is al zo oud als Windows zelf. De eerste zwart-wit-versie van het tekenprogramma zag al het levenslicht in 1985. Twee jaar geldeden kwam MS Paint bij een update voor Windows 10 plots op een lijst van te verdwijnen programma’s terecht. Dat nieuws werd op algemene droefenis onthaald door mensen die de laagdrempeligheid van het tekenprogramma apprecieerden. Na een dag vol steunbetuigingen voor Paint zag Microsoft zich genoodzaakt om deels op haar beslissing terug te komen. MS Paint zou afgevoerd worden als standaardprogramma, maar Windows10-gebruikers zouden het tekenprogramma nog gratis kunnen downloaden in de Windows Store.

Nu lijkt Microsoft helemaal op haar beslissing terug te komen. Een tijdlang liet het Paint-gebruikers een waarschuwing zien dat het programma binnenkort zou vervangen worden door Paint 3D – een gesofisticeerder programma waarmee je driedimensionale tekeningen kan maken. Inmiddels zijn die waarschuwingen echter verdwenen, wat bij Windows10-gebruikers de hoop deed opleven dat Paint toch beschikbaar zou blijven. Dat vermoeden werd nu bevestigd door Microsoft-manager Brandon LeBlanc op Twitter.

LeBlanc legt niet uit waarom Microsoft de waarschuwingen weggehaald heeft, maar het ziet er niet meer naar uit dat Paint snel zal verdwijnen. Zowel Paint als Paint 3D blijven voorlopig standaard geïnstalleerd op Windows 10.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content