Pakistan bant ook YouTube in hetze over profeet Mohammed

Googles videowebsite Youtube en Facebook zijn geblokkeerd in Pakistan.

Googles videowebsite Youtube en Facebook zijn geblokkeerd in Pakistan.

De hetze draait rond een wedstrijd over tekeningen van de islamprofeet Mohammed die een westerse gebruiker lanceerde. De profeet afbeelden is strikt verboden in de islam. “We hebben de toegang tot YouTube geblokkeerd wegens aanstootgevende zaken op de website in verband met Mohammed”, zegt Khurram Mehran, woordvoerder van het Pakistaanse regeringsorgaan verantwoordelijk voor telecommunicatie.

Een maand geleden begon de polemiek, toen een Facebookgebruiker een wedstrijd lanceerde onder de noemer “Draw Muhammad Day” (“Dag om Mohammed te tekenen”). Hij nodigde iedereen uit om op donderdag 20 mei op de website afbeeldingen van de profeet te posten.

Duizenden Pakistanen en moslims uit andere landen protesteerden daartegen via Facebook en de Pakistaanse regering blokkeerde de sociale netwerksite al. Advocaten vroegen in kort geding het totale verbod op Facebook in Pakistan. De rechtbank beval woensdag daarop aan het Pakistaanse agentschap voor telecommunicatie om de toegang tot Facebook tot 31 mei te blokkeren. Op die dag wordt de zaak ten gronde behandeld.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content