Palo Alto koopt Morta Security

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Firewall specialist Palo Alto Networks koopt Morta Security, een opstartbedrijf met NSA veteranen.

In de verschuiving van ‘reactieve’ security naar een meer proactieve bescherming, spelen ‘nieuwe generatie’ firewalls een rol, onder meer voor de bescherming van online toepassingen. Palo Alto Networks pionierde deze meer geautomatiseerde aanpak, en breidt zijn Wildfire technologie nu uit de ontwikkelingen van Morta Security, door de overname van dat bedrijf. Meteen ook de eerste overname van Palo Alto.

Morta Security is een security opstartbedrijjf, dat sinds 2012 in stilte (‘stealth mode’) aan “een nieuw paradigma werkt om geavanceerde cyberdreigingen te counteren.” Het bedrijf wordt geleid door veteranen van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, met investeerders als Andreessen Horowitz, Greylock Partners en Norwest Partners, aldus informatie die bij een jobaanbieding voor het bedrijf (op Openstack.org, voor een Senior Malware Engineer http://www.openstack.org/community/jobs/senior-malware-engineer-morta-software/ ). Daar wordt ook verwezen naar ‘innovation with military-grade technology to solve hard security challenges.’ “Het Morta team bezorgt bijkomende waardevolle ervaring en capaciteiten inzake ’threat intelligence’,” stelt Mark McLaughlin, president en ceo van Palo Alto Networks, naast ervaring inzake bescherming van nationale infrastructure. Marktwaarnemers stellen dat Palo Alto Networks hiermee een ‘interessante set van skills en diepgaande expertise verwerft’, en dat – gezien de recente overname van Mandiant door FireEye en Sourcefire door Cisco – er nog wel meer overnames en consolidaties met het oog op nieuwe security aanpakken in het verschiet liggen.

Palo Alto Networks’ Wildfire oplossingen worden al bij meer dan 2.400 klanten aangewend, waaronder grote bedrijven, overheden en service provider netwerken.

Partner Content