Panne bij Oost-en Westvlaamse klanten EDPnet
EDPnet wordt opnieuw getroffen door een panne. Klanten in Oost- en West-Vlaanderen zitten al de hele dag zonder internet. De provider belooft snel beterschap.
De panne is al de hele dag bezig en de operator zegt dat het probleem intussen is gevonden en wordt aangepast.
Het is niet de eerste keer dat de alternatieve provider met zware problemen kampt. Onder meer begin oktober was er een gelijkaardige panne. Toen lag dat aan een probleem bij een glasvezelkabel van een leverancier, dat is ook nu weer het geval.
EDPnet heeft in de twee provincies zo’n vierduizend klanten. Die klanten hebben het afgelopen jaar al wat pannes doorstaan. In juni 2012 lag het netwerk er al enkele uren uit. Op 4 oktober 2012 ging EDPnet in de regio de hele dag onderuit en ook op 23 en 24 november kregen klanten geen verbinding.
EDPnet zit zelf verveeld met het probleem, zeker omdat het om gelijkaardige problemen gaat als in het verleden. Toch belooft de operator een oplossing voor de bewuste glasvezelkabel.
“We zijn volop bezig met een eigen fiberverbinding voor die regio, zodat dit niet meer kan voorvallen. Maar zoiets kost enkele maanden tijd” zegt marketingverantwoordelijke karolien Van Acker. “De bedoeling is dat die verbinding volgende maand wordt opgeleverd.
In de volgende uren
Wanneer de storing van de baan is valt moelijk te zeggen. “Momenteel zijn ze bezig met het lassen. We verwachten dat dit binnen een tweetal uur in orde zal zijn (rond 14 uur, nvdr). Al hangt veel af van hoe vlot het herstellen ter plaatse zal lukken,” licht Coo Joachim Slabbaert toe.
Slabbaert benadrukt dat het voor enkel voor het knooppunt in Gent, waar Oost- en West-Vlaanderen van afhankelijk zijn, fiber via een leverancier afneemt. Dit omdat er destijds geen partner was die de infrastructuur wou delen met een concurrent.
De eigen glasvezelverbinding komt er in samenwerking met Eurofiber. Vanaf dan heeft het bedrijf ook in Gent meer controle over de kwaliteit van zijn verbindingen en zouden de problemen zich niet meer mogen voordoen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier