Parkeersessies betalen kan in Antwerpen en Brussel voortaan met bitcoin

Oprichters Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux. © Seety

Het is sinds donderdag mogelijk om voor parkeersessies in Antwerpen en Brussel te betalen met cryptomunten. Seety, de Belgische start-up rond digitaal parkeren, biedt naast de traditionele methodes de mogelijkheid om met zeven verschillende cryptomunten te betalen, waaronder bitcoin en ethereum.

Seety, een deel van start-up accelerator Start it @ KBC, verwacht dat cryptomunten op termijn milieuvriendelijker zullen worden, waardoor ze meer en meer gebruikt zullen worden om alledaagse goederen en diensten te betalen.

Seedy credits

Wie cryptomunten wil gebruiken om een parkeerplaats via Seety te betalen, kan via de app Seety credits kopen. Momenteel is er keuze tussen bitcoin, ethereum, bitcoin cash, litecoin, dai, dogecoin en USD coin. De transactiekosten zijn gelijk aan die van een betaling met kredietkaart of Bancontact.

Met Seety kunnen gebruikers in twee klikken de voordeligste parkeerzones vinden, parkeerboetes vermijden en hun parkeerplaats betalen. Het bedrijf introduceerde zijn app onlangs ook in meer dan honderd Nederlandse steden en gemeenten. De toepassing, beschikbaar voor iOS en Android, telt nu 355.000 actieve leden en verwacht een omzet van 400.000 euro in 2021. Voor 2022 streeft de start-up naar een omzet van 2 miljoen euro.

Partner Content