Parket onderzoekt aanvallen op belgium.be

Het federaal parket voert een onderzoek naar een reeks cyberaanvallen op belgium.be. Een hacker zou in zijn eentje de webstek van ons land platgelegd hebben. “Vanaf zaterdag 21 januari hebben websites van de federale overheid, waaronder belgium.be, een verhoogde hacker-activiteit ondervonden. Die hebben onderbrekingen veroorzaakt”, zo bevestigt staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) aan De Tijd. “We hebben meteen een klacht ingediend tegen onbekenden.” Opvallend is dat de krant meent te weten dat de Brusselse onderzoeksrechter Olivier Leroux al achterhaald heeft wie er achter de hacks schuilging. Het zou gaan om een Belg uit de regio van Nijvel. De man zou in zijn eentje de overheidssites hebben platgelegd, uit protest tegen het stilleggen van MegaUpload door de Amerikaanse overheid, één van de populairste sites ter wereld voor het uitwisselen van databestanden. Het parket moet nu beslissen wat het met de hacker gaat doen.

Het federaal parket voert een onderzoek naar een reeks cyberaanvallen op belgium.be. Een hacker zou in zijn eentje de webstek van ons land platgelegd hebben. “Vanaf zaterdag 21 januari hebben websites van de federale overheid, waaronder belgium.be, een verhoogde hacker-activiteit ondervonden. Die hebben onderbrekingen veroorzaakt”, zo bevestigt staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) aan De Tijd. “We hebben meteen een klacht ingediend tegen onbekenden.”

Opvallend is dat de zakenkrant meent te weten dat de Brusselse onderzoeksrechter Olivier Leroux al achterhaald heeft wie er achter de hacks schuilging. Het zou gaan om een Belg uit de regio van Nijvel.

De man zou in zijn eentje de overheidssites hebben platgelegd, uit protest tegen het stilleggen van MegaUpload door de Amerikaanse overheid, één van de populairste sites ter wereld voor het uitwisselen van databestanden. Het parket moet nu beslissen wat het met de hacker gaat doen.

Beveiliging

Vorige week nog raakte bekend dat de computernetwerken van de Belgische diplomatie een open doelwit zijn voor cyberaanvallen. Het aantal incidenten zou erg groot zijn, en er is geen budget voor een afdoende beveiliging. Intussen mag het duidelijk zijn dat ook andere federale overheidsdiensten niet opgewassen zijn tegen hackers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content