Partezis vermarkt informatiesysteem UZ Brussel

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Partezis koopt het geesteskind van Rudi Van de Velde (ICT Manager of the Year 2009).

Partezis koopt het klinisch informatiesysteem van het Universitair Ziekenhuis Brussel en zal de oplossing voortaan ook commercialiseren.

Het klinisch informatiesysteem dat door het UZ Brussel gebruikt wordt, is het geesteskind van Rudi Van de Velde (cio van UZ Brussel), die er eind vorig jaar nog onze Data News award ICT Manager of the Year’ voor de publieke sector mee in de wacht sleepte. Partezis heeft eerder deze maand getekend voor overname van die software én zal het pakket voortaan ook commercialiseren.

Het product zal onder de naam ‘Clinical Power Station’ voorgelegd worden aan geïnteresseerde ziekenhuizen die op zoek zijn naar een modulaire ‘front end’ oplossing voor het informatiseren van de zorgprocessen vanuit zowel het standpunt van de arts, de verpleegkundige, de paramedicus als de beleidsverantwoordelijke. In een persbericht geeft Partezis te kennen dat het bedrijf al lang op zoek was naar “een adequate, betaalbare maar bovenal bewezen lokale oplossing”.

Partezis en UZ Brussel zullen ook de eerste implementatie- en integratieprojecten samen opnemen. Ondertussen heeft Partezis alvast een eerste klant binnen. In september 2010 moet de uitrol van het Clinical Power Station in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis in Waregem starten.

Een bedrag voor de overname werd niet vrijgegeven. Partezis ontstond ruim 40 jaar geleden als een ledenvereniging waarin Vlaamse katholieke ziekenhuizen en andere zorginstellingen hun krachten bundelden. Vandaag is het een volwaardig en onafhankelijk it-bedrijf dat eind vorig jaar de kaap van 13 miljoen euro omzet rondde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content