Partnert Acerta IT met KBC?

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

De hr-dienstengroep Acerta gaat na of het voor zijn it-activiteiten een samenwerkingsverband kan opzetten met de KBC bank. De haalbaarheidsstudie moet eind juni afgerond worden. De nieuwe cio Jef Meerts heeft het uitdrukkelijk niet over outsourcing: “De studie draait rond een ‘value based partnership agreement’, beide partijen moeten er beter van worden.” De eerste verkennende gesprekken dateren van eind vorig jaar. Acerta en KBC hebben dezelfde aandeelhouders. Jef Meerts zelf werkte tien jaar bij KBC en was nog de baas van Carl-Tilkin Franssens, tot voor kort nog cio van de grootbank.

De hr-dienstengroep Acerta gaat na of het voor zijn it-activiteiten een samenwerkingsverband kan opzetten met de KBC bank. De haalbaarheidsstudie moet eind juni afgerond worden.

De nieuwe cio Jef Meerts heeft het uitdrukkelijk niet over outsourcing: “De studie draait rond een ‘value based partnership agreement’, beide partijen moeten er beter van worden.” De eerste verkennende gesprekken dateren van eind vorig jaar. Acerta en KBC hebben dezelfde aandeelhouders. Jef Meerts zelf werkte tien jaar bij KBC en was nog de baas van Carl-Tilkin Franssens, tot voor kort nog cio van de grootbank. Later verhuisde Meerts naar it-dienstenleverancier EDS en werd hij worldwide innovation manager in de finance industry group.

“It zal de komende vijf jaar grondig veranderen. Security zal ook een belangrijke rol spelen voor hr-dienstenleveranciers,” aldus Jef Meerts. Acerta, dat 200 it’ers telt zou gebruik kunnen maken van de expertise van de 4.000 it’ers bij KBC. Grootste drivers zijn kostenreductie, een beter aanbod en ook sneller inspelen op veranderingen.

De haalbaarheidsstudie zal een aantal mogelijke scenario’s natrekken en nagaan of de samenwerking zin heeft voor zowel Acerta als KBC. Eind juni al wordt het rapport afgerond. Naar verwachting zullen er nog opmerkingen volgen. Na de zomer zouden dan knopen doorgehakt kunnen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content