Patrick Drahi en Altice op jacht in de VS

© Reuters

Altice, het moederbedrijf van Numericable-SFR, heeft aangekondigd dat het zeventig procent van Suddenlink Communications koopt. De zevende grootste kabeloperator in de VS wordt door het bedrijf op 9,1 miljard dollar gewaardeerd.

Door de overname van Suddenlink krijgt Altice er een klantenbestand van 1,5 miljoen aansluitingen, waaronder negentigduizend bedrijven bij in Texas, Louisiana, Arkansas, Noord-Carolina, Oklahoma, Arizona en Oost-virginia. De Amerikaanse operator legde vorig jaar een omzetcijfer van zo’n 2,3 miljard dollar neer.

“Suddenlink is een perfecte combinatie met de Altice group en zal voordelen halen uit de operationele expertise, de omvang en de financiële steun die in de kern van het economisch model van Altice zitten.”

Altice neemt de aandelen over van de fondsen BC Partners, CPP Ivestment Board en van directieleden van Suddenlink. De twee fondsen zelf houden wel zo’n dertig procent zelf in handen.

De overname wordt voor 6,7 miljard dollar gefinancierd met nieuwe en bestaande schuld van Suddenlink, een lening van zo’n half miljard dollar en 1,2 miljard dollar contant.

Volgens de Wall Street Journal is Drahi van plan om nog meer overnames te doen in de VS. Zo zou hij volgens bronnen van de krant zijn oog hebben laten vallen op Time Warner Cable, de tweede grootste kabeloperator in de VS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content