Paul Allen start patentstrijd tegen onder meer Apple en Google

De medeoprichter van softwaregigant Microsoft sleept onder andere Apple, Google, eBay, Facebook en Yahoo voor de rechter.

De medeoprichter van softwaregigant Microsoft sleept onder andere Apple, Google, eBay, Facebook en Yahoo voor de rechter.

De 57-jarige miljardair beticht hen van inbreuken tegen vier patenten van zijn ex-bedrijf Interval Research Corporation. De vier patenten zijn zeer algemene octrooien die vandaag standaarden in de internettechnologie zijn. Een schadesom wordt in de aanklacht niet genoemd.

Microsoft, waarin Allen nog steeds een aanzienlijke participatie aanhoudt, ontbreekt in de aanklacht. Ook e-commercereus Amazon, net als Allen afkomstig uit Seattle, wordt niet genoemd, stipt de Wall Street Journal aan. Andere genoemde bedrijven zijn internetconcern AOL, online-videoleverancier Netflix, YouTube, Office Depot, Staples en OfficeMax.

Paul Allen richtte Microsoft samen met Bill Gates op. In 1983 verliet hij het bedrijf nadat bij hem de ziekte van Hodgkin was vastgesteld. Begin juli kondigde Allen aan een aanzienlijk deel van zijn vermogen, dat recent op 13 miljard dollar (10,2 miljard euro) werd geschat, te willen wegschenken.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content