Paul Danneels (VDAB) is Europees cio van het jaar

© Paul Danneels
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Paul Danneels, de cio van de Vlaamse dienst voor Arbeidsbemiddeling, is Europees cio van het jaar in de categorie publieke sector. Het is al de vijfde keer dat netwerkorganisatie Cionet Europese cio’s in de bloemetjes zet.

Een comité van experts onder leiding van Cionet en Cegeka selecteerde drieëntwintig kandidaten uit negen Europese landen. Een professionele jury bepaalde vervolgens de top drie in elke categorie: publieke sector, middelgrote bedrijven en grote bedrijven.

Voor de publieke sector was er uiteindelijk een ex aequo. Paul Danneels (VDAB) en Piera Fasoli (van de Italiaanse Gruppo Hera) behaalden evenveel stemmen. Bij de middelgrote bedrijven is het cio Jean-Luc Martino van Banque Raiffeisen (Luxemburg) die gelauwerd wordt, en in de categorie van de grote bedrijven gaat cio Mattias Ulbrich van Audi met de eer lopen.

De selectiecriteria hielden rekening met de mate waarin de cio’s hun it-strategie bijstelden om tegemoet te komen aan de noden van hun organisatie en op een efficiënte manier haar prioriteiten te beheren. De drie winnaars werden geselecteerd op basis van hun eigen verwezenlijkingen en die van hun team.

“Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel impact die cio’s hebben”, oppert programmadirecteur bij Cionet International Frederic De Meyer. “Alle kandidaten startten dit jaar projecten om hun ict-teams beter te laten samenwerken met andere divisies binnen hun organisatie.”

“We merken als Pan-Europese it-dienstverlener dat cio’s het verschil kunnen maken voor hun organisatie”, voegt chief commercial officer Christoph Neut van Cegeka nog toe. “De jury bekroont met deze awards vier cio’s die op een slimme en innovatieve manier vorm geven aan het it-beleid in hun organisatie.”

“Dankzij hun aanpak is hun organisatie wendbaarder en klaar voor de digitale toekomst. Organisaties die strategisch investeren in slimme digitalisering nemen sowieso een voorsprong op de concurrentie.”

In 2013 won de Belg Luc Verbist (cio van de Persgroep) nog de titel van Europees cio van het jaar bij Cionet. Toen was dat nog in de categorie ’technology driven cio’. Ook de Belgische it-topman Daniel Lebeau van GSK Biologicals is al eens verkozen tot European cio of the year door Cionet, en wel in 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content