Pauselijke iPad brengt ruim 30.000 dollar op

Paus Franciscus in het Europees Parlement © Belga Image

Een iPad van paus Franciscus met een officieel certificaat van het Vaticaan werd dinsdag voor 30.500 dollar geveild in Uruguay. Dat meldt het betrokken veilinghuis aan het Franse agentschap AFP.

Volgens een woordvoerster van het veilinghuis Castells in Montevideo werd het zilver en witte toestel, waar op de achterkant ‘Zijn Heiligheid Franciscus’ gegraveerd staat, gekocht door een Argentijnse zakenman via een telefonisch bod. Zijn identiteit werd niet bekend gemaakt en de veiling werd in slechts 10 minuten afgerond.

Volgens de lokale media heeft de paus de iPad anderhalf jaar gebruikt alvorens het toestel aan een Uruguyaanse priester te geven, die het op zijn beurt aan een lokale school schonk. Die laatste heeft beslist de iPad te veilen om een educatief project te financieren en mikte eerst op een som van 40.000 dollar. Uiteindelijk werd de basisprijs herleid naar 20.000 dollar.

De iPad werd verkocht met een officieel certificaat van het Vaticaan waarop staat dat het om een schenking van de paus gaat.

(Belga)

Partner Content