PayPal betaalt voortaan ook in België retourkosten terug

© Reuters

Wie een online bestelling betaalt via PayPal kan zijn pakket voortaan gratis terugsturen.

De service bestaat al sinds januari maar is voortaan ook voor Belgische gebruikers beschikbaar. Ongeacht de reden kan je je product terugsturen waarbij het betalingsbedrijf opdraait voor de kosten om het pakket terug te zenden.

PayPal wil met de service zichzelf aantrekkelijker maken als online betaalmiddel. Het bedrijf was lange tijd een van de enige aanbieders waarmee je snel online kon betalen zonder dat je je kredietkaartnummer aan de verkoper moest opgeven. Vandaag is die markt veel drukker bezet en kan je ook vanaf je bankrekening relatief snel online betalingen uitvoeren.

Sinds enkele jaren biedt het bedrijf ook kopersbescherming aan waarbij het de aankoop- en verzendkost terugbetaalt wanneer een bestelling niet toekomt of problemen heeft.

We moeten daarbij nuanceren dat verschillende grote webshops zoals Torfs, Coolblue of Zalando sowieso je producten gratis laten terugsturen binnen de 14 dagen. Maar voor shops die dat niet doen verlaagt PayPal de drempel. Niet overbodig want volgens het betaalbedrijf blijft die verzendkost, en het risico van te moeten bijbetalen als het product wordt teruggestuurd, een doorslaggevende factor in de aankoop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content