PayPal-betalingen kunnen binnenkort via domiciliëring

. © .
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

PayPal gaat vanaf oktober ook in België de mogelijkheid bieden om betalingen via een domiciliëring af te handelen.

Wie een PayPal-account in ons land wil ‘opladen’ met extra krediet of eenmalige betalingen wil uitvoeren, heeft tot op vandaag twee mogelijkheden: een kredietkaart koppelen aan PayPal of via een overschrijving geld overboeken naar de digitale PayPal-portefeuille.

Vanaf oktober zullen Belgische gebruikers ook een domiciliëringsopdracht kunnen koppelen aan hun PayPal-account. “We verwachten dat dit een boost zal geven aan het aantal gebruikers en transacties op het PayPal-platform. In andere landen waar dit lanceerden, is dat telkens het geval gebleken”, vertelt Eelco van Wijk, managing director PayPal Benelux zonder daar cijfers op te plakken. In heel wat andere landen was een domiciliëring al lang mogelijk. In Nederland bijvoorbeeld al sinds 2007.

In Nederland gaat PayPal trouwens nog een stap verder. Daar wordt het later dit kwartaal mogelijk om pas na aflevering van een product te betalen: de verkoper wordt meteen betaald, maar het geld wordt bij de koper pas afgehouden van zodra het pakje afgeleverd is. “Nederland is na Spanje het tweede Europese land waar we deze dienst lanceren”, aldus Eelco van Wijk. ‘Betalen na levering’ zal in eerste instantie enkel beschikbaar zijn voor een select groepje van intensieve PayPal-gebruikers: 1 procent van alle Nederlandse PayPal-klanten. Later zal het aantal gebruikers gradueel verhoogd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content