PayPal brengt mobiel betalingssysteem naar Europa

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het Amerikaanse online betalingsbedrijf PayPal maakt zijn mobiele betalingsdienst PayPal Here, waarmee je mobiel kan betalen op de markt of in de taxi, binnenkort beschikbaar in Europa. Ook België komt aan bod.

PayPal Here is een betaaloplossing die gebruikt kan worden op festivals, op de markt, in de taxi of bij de koper thuis. Het systeem werkt met een kaartlezer die gepaard gaat met een app voor smartphones. Vorig jaar werd het systeem in de VS gelanceerd, dit jaar komt Europa aan de beurt.

Concreet maakt PayPal Here het mogelijk voor de handelaar om mobiele betalingen met bankkaarten te ontvangen, zonder dat hij hiervoor een kassasysteem hoeft te gebruiken. Hij voert simpelweg het te betalen bedrag in via een app, en laat de klant vervolgens zijn kaart in een draagbaar kaartlezertje steken om de betaling af te handelen. De handelaar kan de klant achteraf ook nog een betalingsbewijs bezorgen via sms of per e-mail.

Wanneer de mobiele betalingsdienst precies Europa – en in eerste instantie het Verenigd Koninkrijk – bereikt is nog niet bekend, maar PayPal bevestigde wel tegenover De Morgen dat ook België aan bod zal komen.

In ons land is er wel al enige tijd sprake van een nieuw mobiel betalingsmiddel, maar de Belgische banken en vooral de telecomoperatoren hebben hierover geen akkoord weten te bereiken. PayPal zou die leemte straks kunnen gaan opvullen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content