PC-baas HP wil snelle afsplitsing

Todd Bradley, manager van HP’s pc-divisie Personal Systems Group (PSG), hoopt dat zijn afdeling zo snel mogelijk wordt verzelfstandigd.

Todd Bradley, manager van HP’s pc-divisie Personal Systems Group (PSG), hoopt dat zijn afdeling zo snel mogelijk wordt verzelfstandigd. Hij heeft zijn directieteam een snelle splitsing van de pc-divisie gevraagd. Zijn afdeling is goed is voor een omzet van 40 miljard dollar en twee miljard dollar winst.

Volgens Bradley moet de pc-divisie van HP een zelfstandig en beursgenoteerd bedrijf worden, zo meldt hij aan diverse Amerikaanse media. Volgens hem ontstaat door de splitsing een gezond en financieel sterk bedrijf die de meeste pc’s van de wereld levert.

Bradley staat al zes jaar aan het roer van HP PSG, dat actief is in 170 landen. Hij zorgde ervoor dat Dell werd gepasseerd waardoor HP de grootste pc-leverancier van de wereld is geworden. Door een snelle splitsing wordt de onzekerheid over de toekomst van HP PSG weggenomen, aldus Bradley.

De concurrentie probeert te profiteren rond de onzekere toekomst van HP PSG. Zo probeert rivaal Dell HP-klanten en ict-dienstverleners, die HP pc’s verkopen, naar zich toe te trekken. Daarbij kraakt Michael Dell HP op Twitter af.

Bradley zegt dat de afsplitsing van HP PSG niet te vergelijken is met de verkoop van IBM’s pc-divsie in 2005. Volgens hem maakte IBM veel verlies met de verkoop van pc’s. Bij HP is dat niet het geval.

Ray Lane, voorzitter van Hewlett-Packard, staat achter Bradley en wil dat de PSG-divisie na verzelfstandiging de merknaam HP mag blijven gebruiken.

In samenwerking met Computable

Partner Content