Pc-markt met half procent gegroeid

De feestdagen in december hebben niet gezorgd voor extra groei.

De pc-markt groeide in 2011 met 0,5 procent vergeleken met een jaar eerder. De feestdagen in december hebben niet gezorgd voor extra groei.

Volgens Gartner werden er wereldwijd 353 miljoen pc’s verkocht. Het gaat hierbij om notebooks, netbooks en desktop-pc’s. Tablets rekent Gartner niet mee.

De vraag nam toe in de zakelijke markt, vooral doordat er nieuwe pc’s nodig waren vanwege de overstap naar Windows 7. De groei werd getemperd door een zwakke vraag in de consumentenmarkt.

HP leidt de wereldwijde pc-markt met een marktaandeel van 17,2 procent. Daarna volgen Lenovo, Dell, Acer en Asus. Toshiba staat op de zesde plaats. HP en Acer moesten marktaandeel inleveren. Lenovo en Asus wisten in marktaandeel te groeien.

De verkoop viel in het vierde kwartaal met name tegen in de emea-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika). De verkoop daalde met 9,6 procent vergeleken met het vierde kwartaal van 2010. Over heel 2011 daalde de verkoop van pc’s in de emea-regio met 7,2 procent. Dat werd veroorzaakt door de economische crisis.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content