Personeel Xylos krijgt Windows Phone

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Xylos heeft al zijn werknemers uitgerust met een Nokia Lumia 800.

Ict-dienstenleverancier Xylos heeft al zijn werknemers uitgerust met een smartphone. Op enkele iPhones na, werd dat voor quasi iedereen een Nokia Lumia 800: het vlaggenschip van Windows Phone.

“Werknemers hadden de vrije keuze voor welk toestel ze gingen, maar wie voor Windows Phone koos kreeg wel een aantrekkelijker aanbod”, zegt managing director Luk Denayer. “We geloven dat Windows Phone zeker in combinatie met Windows 8 een mooie synchrone oplossing wordt”, zegt Denayer.

Voor Microsoft en Nokia is de deal uiteraard een opsteker en een duidelijk signaal naar de bedrijvenwereld dat Windows Phone een volwaardig alternatief voor iOS en Android kan zijn.

Voor Xylos past het geven van een smartphone voor een stuk binnen het concept ‘people retention’, maar zeker ook binnen het ‘nieuwe werken’.

“Heel wat van onze medewerkers zijn op de baan, dus mobiel werken is bijzonder belangrijk. Daarnaast zien we het kantoor alsmaar meer als een ontmoetingsplaats”, zegt Denayer die ondertussen ook naar tablets kijkt.

Xylos zal als Microsoft-partner overigens al heel snel ook het nieuwe besturingssysteem Windows 8 uitrollen. “De uitrol zal nog deze maand plaats vinden”, aldus de managing director van Xylos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content